Interessante technologische snufjes voor op vakantie

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk niets liever dan lekker ontspannen en tot rust komen. De nieuwste technische snufjes kunnen je daarbij helpen. Want wat is nou fijner dan gadgets die je tijd laten besparen of een simpele oplossing zijn voor kleine problemen of zorgen die je tijdens je vakantie kunt hebben? In dit artikel lees je alles over vijf technische snufjes die je van pas kunnen komen.

Interessante technologische snufjes voor op vakantie
© Pixabay.com

Slot voor bagage met vingerafdruk
Of je nu gaat vliegen of met de auto op vakantie gaat, je bagage wil je zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor bestaan er slotjes met cijfercodes of sleutels waarmee je je koffer op slot kunt doen. Het nadeel hiervan is dat je de sleutel niet mag kwijtraken of de code beter niet kunt vergeten. Gelukkig bestaat er sinds kort een ideale oplossing om je bagage zo zorgeloos mogelijk te beveiligen: een slot met vingerafdruk. Het apparaatje kun je opladen met een USB-aansluiting en de accu houdt het tot wel 2 jaar vol. Daarnaast kun je er tot wel 10 vingerafdrukken op opslaan, zodat de hele familie het slot kan gebruiken. Zo hoef je je dus niet meer druk te maken over codes en kleine sleuteltjes!

Telefoonhouders
Ga je met je kinderen op reis, dan weet je hoe belangrijk het is je kleintjes achterin de auto of in het vliegtuig af te leiden tegen de verveling. Ook voor jezelf is het fijn om tijdens je vlucht op je gemak een film of serie te kunnen kijken. Gelukkig zijn hiervoor de telefoonhouders ontworpen. Deze zitten zó in elkaar dat ze gemakkelijk aan het vliegtuigtafeltje of hoofdsteun in de auto kunnen worden geklemd. Klem je telefoon erin, zet de favoriete tekenfilm van je kinderen op en geniet van een rustige reis.

Alles-in-één badhanddoek
Waarschijnlijk heb je je op vakantie meerdere keren gerealiseerd dat je behoorlijk veel spullen mee moet nemen voor een dagje strand of zwembad. Wat is er daarom gemakkelijker dan een badhanddoek die tegelijkertijd een luidspreker én een rugzak is? De Hi-Sun handdoek kun je aansluiten op een iPhone, iPod en andere type Mp3-spelers. De speakers kun je gemakkelijk uit de handdoek verwijderen om ze schoon te maken. Wanneer je de handdoek oprolt, wordt deze automatisch een rugzak en op die manier heb je dus geen extra tas nodig voor zowel de handdoek als de speaker.

Interessante technologische snufjes voor op vakanti
© Pixabay.com

Sfeerverlichting op de camping of op het terras
Een handige en vooral goedkope manier om het op de camping of op het terras van je vakantiehuisje gezellig te maken is met de nieuwe gadget ‘Bottle Light’. Het enige wat je hiervoor extra nodig hebt, is een lege fles wijn of een leeg bierflesje. Het lampje is een LED en heeft de vorm van een kurk en past daarom precies in de opening van de fles. Het geeft vooral een leuk effect met gekleurde flessen. De lamp is op te laden via een USB-aansluiting of een powerbank en de accu gaat tot wel drie uur mee. Ook kun je het als leeslamp gebruiken.

Horloge met GPS Tracking
Ook op vakantie geldt veiligheid boven alles. Het kan daarom best eens van pas komen en je een rustig gevoel geven precies te weten waar je kinderen zijn. Dat kan met een speciaal GPS horloge voor kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en aan te sluiten via een app op je telefoon. Daarnaast kun je ze er mee bellen of een berichtje sturen. Wellicht net het laatste hulpmiddel wat je nodig hebt om op vakantie 100% te ontspannen.