Tapijt-Expert

Een Perzisch tapijt verkopen kan natuurlijk op verschillende manieren. Aan de ene kant kun je proberen iemand in je naaste omgeving te vinden om je tapijt aan te verkopen. Dat was voor ons echter lastig omdat wij niemand kenden die een tapijt wilden verkopen. Online een tapijt verkopen, is echter ook pittig. Aangezien mensen vaak onder de prijs bieden en ze niet zeker weten of het tapijt wel echt is. Natuurlijk is dat ook logisch, want er zijn zeer veel valse tapijten op de markt. En lang niet elk tapijt is met de hand gemaakt, terwijl dit juist waarde aan het tapijt geeft. Gelukkig kwamen we daarna bij Tapijt-Expert terecht en die kon ons gelukkig goed helpen met de verkoop. Hieronder lees jij de stappen die ik heb doorlopen.

Tapijt-Expert
© Tapijt-Expert.nl

Het begint allemaal uiteraard met de taxatie. Bij Tapijt-Expert wordt eerst gekeken of het inderdaad een waardevol tapijt is. Daarbij zijn er verschillende criteria waar het tapijt aan moet voldoen. Allereerst moet het Perzische tapijt zeldzaam zijn. Dat is een belangrijke criteria van Tapijt-Expert. De reden hiervoor is dat de klanten van Tapijt-Expert graag unieke tapijten willen aanschaffen, zodat het interieur ook een unieke glans krijgt. Een ander belangrijke criteria is dat het op de hand geknoopt moet zijn. Dus niet via een machine vervaardigt. De reden hiervoor is dat die minder zeldzaam en uniek zijn, en bovendien van een veel mindere kwaliteit. Daarnaast moet het Perzische tapijt oud zijn en het liefst met zo min mogelijk beschadigingen.

Snel een reactie

Een voordeel is dat wij zeer snel een reactie kregen van Tapijt-Expert en dat is ook zeer voordelig uiteraard. Je kunt namelijk een foto van je tapijt maken en deze opsturen via Whatsapp. Daar is een handige dienst voor. Deze staat op de website. Het is vervolgens belangrijk om zoveel mogelijk informatie over het tapijt te verschaffen, zodat de prijs zo concreet mogelijk kan worden vastgesteld. Wij kregen dan ook heel snel een reactie op ons tapijt en besloten vervolgens het tapijt te verkopen, omdat we tevreden waren over de prijs.

Directe afrekening

Het was ook zeer voordelig dat er direct werd afgerekend. Er is niets frustrerender dan lang op je geld wachten, want je wil dat zo snel mogelijk binnen hebben. Daarbij hadden we ook nog eens de keuze tussen contant laten uitbetalen of via een overboeking middels de bank.

Al met al kan gesteld worden dat er sprake is van zeer veel ervaring. Je hebt duidelijk met mensen te maken die veel weten over de tapijten en bovendien zijn ze erg vriendelijk. Je kunt niet alleen je Perzische tapijt er voor een scherpe prijs verkopen, maar je leert bovendien ook nog eens veel over de wereld van de tapijten en waarom Perzische tapijten zo uniek zijn. Ook die informatie is natuurlijk mooi om te hebben, want hoe meer kennis je hebt, hoe leuker het leven is. Nu kan iemand anders blij worden gemaakt met ons Perzische tapijt.

Ik raad daarom tapijt-expert aan omdat ze zij doen op beste manier Perzische tapijten inkoop.