Handige apps voor op reis

Met miljoenen apps op de Apple en Android app winkels is het niet altijd makkelijk om de beste apps uit te kiezen. Dit telt ook voor apps die je tijdens het reizen wilt gebruiken, omdat er enkele tussen zullen zitten die je vakantie een stuk eenvoudiger en leuker maken. Het is daarom handig om vooraf te weten welke apps echt handig zijn voor op reis en die je ook daadwerkelijk zult gebruiken. Lees nu verder om deze handige apps voor op reis te vinden en direct te downloaden voordat je vertrekt.

Handige apps voor op reis
© Pixabay.com

1. Google Translate

In de meeste landen is het helemaal niet vanzelfsprekend dat iedereen Engels spreekt. In zulke gevallen is de Google Translate app onmisbaar. Download de talen die je nodig hebt via Wifi om alles op je mobieltje te hebben voordat je het hotel verlaat, zodat je de taal offline kunt vertalen. Typ de zin in die je wilt vertalen van of naar je eigen taal, en de app laat direct de vertaling zien. Je kunt zelfs werken met de camera om menukaarten te vertalen, of een zin inspreken en direct de vertaling te zien (of te horen) krijgen via deze handige app. Zo kun je met iedereen communiceren, of op zijn minst vragen of je even gebruik mag maken van de wc.

2. TripIt

TripIt is een handige app om je gehele reis in één oogopslag voor je te zien. Daardoor is het een van de meest populaire reisapps van dit moment. Stuur de bevestigingsmails door naar de app en deze zet ze (bijna) allemaal netjes op volgorde in een overzichtelijke samenvatting. Zo kun je in één keer zien wanneer je volgende vlucht vertrekt en in welk hotel je overnacht. Wanneer je alles download zul je de hele reis offline kunnen bekijken, handig voor wanneer je in het vliegtuig zit of je even geen toegang tot Wifi hebt.

3. XE Currency

XE Currency is een van de vele beschikbare valuta apps, maar hij is al lang de beste op de markt. Kies de lokale valuta en de valuta van je thuisland en de app laat je direct zien hoeveel je geld waard is in de lokale valuta. De verschillende waardes per valuta kan soms onduidelijk zijn, je wilt er zeker van zijn dat je waar krijgt voor je geld. Zo kun je op een markt eenvoudig bekijken hoeveel de handelaar nu echt vraagt voor het product.

Handige apps voor op rei
© Pixabay.com

4. Maps.me

Deze app is een van de beste offline route apps. Je kunt eenvoudig de kaart van je bestemming downloaden, inclusief vele leuke attracties en locaties die de community gevonden heeft. Plan eenvoudig je route, te voet, met de fiets of auto. Door de kaart van je bestemming te downloaden, kun je data besparen en weet je altijd waar je bent. Met deze app kun je overal je weg vinden tijdens je reis.

5. Grab

Of het nu om maaltijden of een taxi gaat, met Grab kun je altijd overal komen of iedere maaltijd bezorgt krijgen. Grab is vooral actief in Zuidoost-Azië, terwijl de concurrent Uber zich in het Westen gevestigd heeft. Bestel eenvoudig een taxi van of naar het vliegveld, of een maaltijd van dat lekkere restaurant even verderop. Een echte aanrader voor wanneer je door Azië reist.