Veilige klustips voor onhandige harry’s

Heb jij twee linkerhanden, maar heb je toch een aantal klussen in en rondom het huis die uitgevoerd moeten worden? Lees dan de volgende handige klustips voor onhandige harry’s. Hier lees je hoe je veilig aan de slag kunt gaan en kleine ongelukjes eenvoudig kunt voorkomen tijdens het klussen.

Veilige klustips voor onhandige harry's
© Pixabay.com

Goede voorbereiding
Ben jij geen kluskoning? Ga dan nooit zomaar aan de slag. Zorg dat je jouw klus goed voorbereid, dat de juiste gereedschappen aanwezig zijn en dat de ruimte opgeruimd is. Veel ongelukken zijn eenvoudig te voorkomen door een goede voorbereiding en bewust aan de slag te gaan. Zorg dat je weet wat je moet, wat je nodig hebt en dat de ruimte optimaal is ingericht om te klussen. Zo val je niet over losliggende snoeren en hoef je niet tijdens het boren op zoek naar nieuwe schroeven.

Goed gereedschap
Goed gereedschap is niet alleen het halve werk, het kan ook veel frustraties en mogelijke ongelukken voorkomen. Je geniet niet alleen van een sneller resultaat met de juiste gereedschappen, ook van een veilig werkproces. De investering in een goede boormachine of zaag is dus zeker de moeite waard.

Helm
Een helm kan soms overbodig lijken, maar het kan veel onnodige ongemakken voorkomen. Werk je op een bouwterrein waar ook boven jou wordt gewerkt? Dan is het dragen van een helm een gouden tip voor een betere veiligheid. Je kunt een helm simpelweg online of in de bouwmarkt kopen.

Schoenen met stalen neuzen
De gereedschappen en de bouwmaterialen waar je mee werkt, kunnen heel wat wegen. Het is daarom slim om jouw voeten te beschermen tegen een valpartij van materialen of gereedschap. Het is een ongeval waar je wellicht niet zo snel bij nadenkt, maar wanneer je niet zo handig bent, kan dit wel realiteit worden. Voorkom dat een baksteen op jouw voet, het bouwproject stillegt en zorg voor bouwschoenen met stalen neuzen. Deze schoenen beschermen jouw voeten tijdens het bouwen.

Veilige klustips voor onhandige harry'
© Pixabay.com

Vraag om hulp
Een gouden tip voor onhandige harry’s is om hulp te vragen. Ben jij niet vaardig in het klussen? Dan kun je soms beter om hulp vragen aan iemand die hier wel goed in is. Weet jij bijvoorbeeld niet hoe je een lamp moet monteren? Haal er dan iemand bij die wel verstand heeft van elektriciteit en voorkom een stroomschok. Je kunt altijd professioneel hulp inschakelen bij bouwprojecten, maar wellicht ken jij ook wel vrienden of familie die jou graag helpen.

EHBO doos
Ben je niet zo handig, maar ga je toch aan de slag? Vergeet dan niet om altijd een EHBO doos in de buurt te hebben. Mocht je een pleister of iets dergelijks nodig hebben, dan is dit altijd bij de hand. Zorg ervoor dat je een EHBO door op de bouwplaats hebt, of bijvoorbeeld in jouw auto. Zo kan er bij een ongelukje altijd snel worden ingegrepen.

Herken jij jezelf als een onhandige harry? Dan zul je veel plezier hebben van de bovenstaande tips om veilig te klussen. Maak gebruik van iedere tip om een veilig (bouw) project te kunnen garanderen. Zo kun jij veilig aan de slag en ben je verzekerd van een perfect resultaat.