Ook zo’n last van al die muggenbeten? Etherische oliën kunnen je hierbij helpen!

De zomer is net begonnen en het weer wordt steeds beter. Het buitenleven gaat weer beginnen. Heerlijk! Of toch niet? De muggen komen je huis binnen en voor je het weet zit je vol met muggenbulten. Argh, irritant! Gelukkig heeft Geurwolkje daar de ultieme oplossing voor!

© Geurwolkje

Muggen komen af op geur

Zoals je waarschijnlijk wel weet komen muggen af op geur. Muggen komen specifiek af op de geur van CO2. Dit is de stof die wij uitademen en waardoor muggen ons vinden. Waarom de een vaker gestoken wordt dan de ander? Dat heeft te maken met specifieke geuren van de mens. De mens heeft gemiddeld 300 geuren in zich, die per persoon kunnen verschillen. Dus of een mug jou moet hebben, of juist je partner, dat heeft te maken met jouw specifieke samenstelling.

De oplossing!

Omdat muggen afkomen op geur, kunnen we ook gaan kijken naar geuren waar de muggen liever niet op afkomen. Uit onderzoek is gebleken dat muggen niet houden van Pepermunt, Citronella, Lavendel en Eucalyptus. Deze geuren zijn te koop bij Geurwolkje als etherische oliën. Deze oliën bevatten de geur waar de muggen het liefst van wegblijven.

Diffuser

Hoe gebruik je dan de producten dan om de muggen weg te houden? Hier zijn verschillende manieren voor. Allereerst kun je de etherische oliën in een aroma diffuser doen. De diffuser zorgt ervoor dat de olie door de ruimte heen wordt verspreidt. De plek waar je de diffuser plaatst zal gaan ruiken naar de etherische olie die jij erin hebt gedaan. De muggen ruiken ook de geur en zullen zo wegblijven.

© Geurwolkje

Direct olie op de huid

Een tweede manier waarop je de etherische oliën kan gebruiken is door de een paar druppeltjes olie direct op de huid te doen. Hierbij is het wel belangrijk dat je goed de bijsluiter leest. Ook is het belangrijk dat je een druppeltje op een keukenpapiertje doet en op je pols dept. Als dit na een paar minuten begint te irriteren, dan is het niet verstandig om dit verder op je huid te deppen. Bij de citroen oliën is het belangrijk om te weten dat het voor brandplekken kan zorgen als het in aanraking komt met de zon. In de avond is dit geen probleem.

Maak je eigen crème!

Ook kan je je eigen crème maken met de etherische oliën. Dit doe je door bijvoorbeeld kokosolie samen te mengen met een paar druppeltjes van de olie. Je smeert vervolgens de olie over je huid heen en de muggen blijven weg! Er zijn ook andere recepten te vinden op het internet voor als je er bijvoorbeeld ook een voedende crème van wilt maken.

Etherische oliën zijn op meerdere manieren te gebruiken en erg nuttig tegen muggen. Koop nu je olie bij geurwolkje en kom zo van die irritante muggen af!