Een sfeervolle tuin

Als je veel tijd en aandacht besteedt aan de zorg voor je tuin, wil je maximaal genieten van de resultaten. Je wilt niet enkel een goed onderhouden tuin, maar ook een sfeervolle tuin. Natuurlijk moet je tuin hiervoor goed onderhouden worden, maar dit maakt het nog niet direct een plaats waar je heerlijk wilt relaxen. Je hebt dus wat sfeermakers nodig. Wij geven je graag wat tips die je helpen om van je tuin een gezellige plaats te maken.

Een sfeervolle tuin
© Pexels.com

Tuinverlichting
Zie jij jezelf al in de tuin zitten op die relaxte zomeravonden? Dan is tuinverlichting een absolute must. Verlicht je tuinpad en je fontein en plaats wat verlichting op en/of bij je veranda. Als je voor duurzame ledverlichting gaat, zorg er dan voor dat de lichtkleur enigszins warm is. Witte verlichting is wel helder en nuttig, maar niet bepaald sfeervol. Om je tuinverlichting duurzaam te houden, kun je het beste gebruik maken van solar tuinverlichting. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook een stuk makkelijker te installeren. Je hoeft namelijk geen bedrading onder de grond door te trekken. Lampionnetjes zijn natuurlijk ook onmisbaar in een sfeervolle tuin. Ze kunnen de mooiste hoeken van je stukje grond wat extra benadrukken.

Vuurkorven
Vuurkorven bieden je een win-win als sfeermakers. Ze geven je namelijk niet alleen het allerbeste sfeerlicht, maar bieden je tegelijkertijd warmte. Zet wat kleinere vuurkorven neer of kies voor een tafel met ingebouwde vuurschaal! Het is ideaal voor de iets frissere avonden op je terras.

Planten
Het mag voor zich spreken dat een tuin niet zijn volledige potentie bereikt zonder hier en daar wat planten neer te zetten. Heb je geen groene vingers? Ga dan voor de wat sterkere planten, zoals lavendel, liefdesgras, vlambloemen en/of steenzaad. De tropische planten kun je beter laten voor wat ze zijn. Een leuke trend is het verticale moestuintje – ideaal voor de wat kleinere tuinen en erg sfeervol (en lekker!)

Een sfeervolle tui
© Pexels.com

Accessoires
Hoewel extra groen in de tuin vaak al genoeg sfeer geeft, kunnen accessoires soms net het puntje op de ‘i’ zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie spiegel in je tuin of een origineel tuinschilderij? Daarnaast kun je je eigen beeldentuin aanleggen en wat kiezels om je tuinverlichting heen leggen. Ook een vogelhuisje, een voederplank en/of een vogelbadje mogen eigenlijk niet ontbreken.

Een comfortabele loungeset
Je wilt wel van al dat schoon kunnen genieten na al je harde werk. Om ervoor te zorgen dat je zo comfortabel mogelijk kunt relaxen in je sfeervolle tuin, mag een comfortabele loungeset niet ontbreken. Natuurlijk kun je groots uitpakken en de allerduurste loungeset bestellen die je kunt vinden, maar vaak zijn DIY loungesets het allerleukst! Koop wat tweedehands pallets, ga op zoek naar grote kussens (of een oude bank) en wat warme dekens. Zo maak je een heerlijke knusse hoek zonder al nagelbijtend prijskaartjes te moeten bekijken. Bovendien is zo’n zelfgemaakte loungeset een geweldig gespreksonderwerp, wanneer vrienden en familie op bezoek komen. Het liefst zet je de loungeset overdekt neer. Zo zit je niet alleen lekker beschut, maar kun je ook wat lampionnetjes en hangplanten ophangen. Koop een weerbestendige kist waar je je kussens, kleden en dekens in kunt bewaren, wanneer je niet buiten zit. Zo gaat je loungeset extra lang mee!