Handige apps voor de amateursporter

Ben jij een amateursporter en wil je jouw activiteiten stimuleren en goed kunnen bijhouden? Dan zijn handige sportapps ideaal. Er zijn veel applicaties op de markt die ideaal zijn voor de amateursporter. Niet alleen kun je jouw prestaties bijhouden, ook kun je video instructies bekijken en nieuwe vaardigheden leren. Ben jij nog op zoek naar een aantal handige apps? Lees dan gauw de volgende handige apps voor de amateursporter.

Handige apps voor de amateursporter
© Pixabay.com

Stappenteller
Amateursporter of niet, eigenlijk zou iedereen een stappenteller app op zijn of haar smartphone moeten hebben. De stappenteller houdt dagelijks bij hoeveel je gelopen hebt en hoe groot de afstand is die je hebt gelopen. Er zijn verschillende studies die aantonen dat dagelijks 10.000 stappen lopen cruciaal is voor jouw gezondheid. Met een stappenteller op jouw telefoon kun je dus altijd bijhouden of je genoeg loopt. Kom je aan het einde van de dag tekort? Dan kun je altijd nog een wandelingetje maken.

Buikspieroefeningen
Wie wilt er nu niet een platte buik hebben of een stoere sixpack? Het vergt wat energie, tijd en toewijding om buikspieren te creëren. Een app kan je erbij helpen. Er zijn verschillende “buikspier apps” op de markt. Deze apps geven je dagelijks instructies voor de juiste bewegingen en oefeningen. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat je je aan jouw schema houdt. Je kunt namelijk jouw meldingen voor deze app aanzetten. Iedere dag krijg je dan een melding om buikspieroefeningen te doen. Zo ben je voor je het weet strak in je vel en voorzien van een sixpack.

Yoga en meditatie
Sport niet alleen voor jouw lichaam, maar train ook jouw geest met yoga en meditatie. Download een handige yoga en meditatie app en volg dagelijkse video’s. Even een kwartiertje per dag tot ontspanning komen met ademhalingsoefeningen, of jouw lichaam tot het uiterste stretchten met leuke yoga oefeningen. Het kan allemaal met een yoga en meditatie app.

Handige apps voor de amateursporte
© Pixabay.com

Hardlooptrainingen
Heb jij altijd al beter of meer willen hardlopen? Probeer dan eens op hard te lopen met wat extra ondersteuning via de app. Een hardloop app geeft unieke trainingen en slaat jouw successen op. Je kunt dus iedere keer zien dat je weer een stuk verder of langer bent wezen hardlopen. Maak gebruik van de interval trainingen om het meeste uit jouw hardloopsessie te halen. Er zijn gratis hardloop apps op de markt, maar je doet er goed aan om te investeren in een goede hardloop app die jouw successen ook opslaat.

Work-out app
Je hoeft niet naar de sportschool te gaan om goed in je vel te zitten. Wil je gewoon vanuit huis sporten en in topvorm komen? Download dan een handige work-out app. Dit is een app met meerdere work-outs en trainingen. Sport aan de hand van video’s of maak gebruik van instructies voor nieuwe trainingen en oefeningen. Je kunt kiezen uit meerdere work-outs. Kies bijvoorbeeld voor een intensieve cardio training om vet te verbranden, of bouw spieren op met een krachttraining via de app.

Ben jij een amateursporter? Maak dan gebruik van de bovenstaande apps om meer uit jouw sportsessies te halen. Geniet van professionele sportvideo’s en work-outs via een app. Zo zit jij weer strak in het vel en haal je alles uit jouw sportsessies.