Haal het beste uit Windows 11 en Microsoft Office 2021

Een geavanceerd besturingssysteem voor windows met al haar pluspunten

Windows 11 heeft weer vele nieuwe snufjes en varianten. Denk aan de gewone home variant voor thuisgebruik of de pro variant voor iedereen die op zijn werk windows 11 gebruikt. Ook is er Windows 11 Education. Deze versie is special afgestemd op scholen en studenten. Hierbij kun je denken aan speciale functie wat samenwerken op scholen makkelijk maakt. Studenten maken meestal gebruik van flinke korting als ze de upgrade aanschaffen. Het besturingssysteem is aan te schaffen met een licentie sleutel die je invoert.

© Pixabay.com

Handige interface

Windows 11 education beschikt over een superhandig bureaublad welke je naar wens kunt instellen. Je hebt extra schermruimte om met meerdere schermen tegelijkertijd te werken. Met de taakbalk en de outlook agenda van Microsoft office 2021 heb je een geïntegreerde chat en belfunctie zodat je makkelijk met andere studenten en docenten in contact kunt komen. Tevens kun je jouw workflow makkelijk centreren door alle microsoft apps zoals teams, powerpoint en excel bijvoorbeeld vast en los te maken zodat je makkelijk door de apps kunt multitasken. Alles wijzigt zich makkelijk en op een intuïtieve manier.

Snelle grafische prestaties

Windows 11 education maakt het ook makkelijk de zwaarste spellen te spelen op jouw pc. De spellen ogen zeer realistisch en zien er niet meer houterig en schokkerig uit. De beelden lopen naadloos en spellen zullen soepel spelen als een film op TV.

© Pixabay.com

Microsoft office 2021

Er zijn een aantal versies van microsoft office 2021. De meest uitgebreide variant is de professional plus met alle apps. Home en student is een echte basis versie die goed is voor huiselijk gebruik. Hierbij zit geen outlook, publisher en acces app inbegrepen. Voor zakelijk en professioneel gebruik is het zeer handige email programma outlook wel onderdeel van het microsoft office 2021 pakket. Hieronder zijn de belangrijkste apps van microsoft office 2021 beschreven.

Microsoft Powerpoint 2021

Powerpoint wordt gebruikt om diverse presentaties met een slimme en overzichtelijke grafische weergave in te delen aan de hand van een diashow. Het programma is makkelijk in gebruik en iedereen kan een kleine tot uitgebreide presentatie hiermee maken. Je kunt onder andere gesproken berichten uploaden, muziek, foto’s, (GIF) afbeeldingen, video’s en diverse soorten teksten om de presentatie mee vorm te geven.

Microsoft Word 2021

Deze app leent zich uitstekend voor het schrijven van verslagen, rapporten, CV’s, dossiers, boeken, (wetenschappelijke)artikelen, essays, scripties en vele andere soorten naslagwerken. Word is een tekstverwerkingsprogramma met diverse lettertypen en diverse indelingen aan de hand van marges. Ook is het mogelijk om afbeeldingen, grafieken en onder andere tabellen in te voegen.

Microsoft outlook 2021

Outlook is een email programma en agenda. Hier kun je direct afspraken inplannen samen met alle betrokkenen en kun je het programma teams direct openen voor een video vergadering vanuit de outlook agenda. Je kunt werken met diverse mailboxen en emailadressen van een organisatie of onderwijsinstelling. Verder heeft het programma tal van andere functies.

Teams 2021 en Excel 2021

Microsoft Teams 2021 is een vergader, bel en chatprogramma. Je kunt hier direct contact leggen met collega’s, medestudenten en docenten. Je belt gratis. Als iemand afwezig is kun je hem of haar makkelijk een chat bericht sturen. Ook kun je documenten met elkaar delen in teams en vooral complete video vergaderingen houden.

Met excel kun je cijfers invoeren en allerlei andere zaken die je op een lijst zet met alle details. Het programma werkt met diverse kolommen. Ook kun je eenvoudig berekeningen maken met excel. De opties zijn eindeloos. Het programma kan prima worden gebruikt voor de administratie en boekhouding.

Kortom, met deze apps kun je alles op het gebied van studeren en werken met het snelle windows 11 besturingssysteem dat bekend staat om het handige multitasken en perfecte grafische weergave. Je hebt nog meer sneltoetsen om een app of chatvenster te openen en bent nog minder tijd kwijt met een taak dan de voorlopers van windows 11.