Zo kun je geld besparen op tuinmeubelen

De bladeren vallen van de bomen, de nachten worden langer en de temperaturen dalen flink. Hét uitgelezen moment om met een kopje thee op de bank eens heerlijk te fantaseren over hoe je jouw tuin in het voorjaar kunt gaan opknappen. Ben je uitgekeken op je tuin, maar heb je niet de financiële middelen om de buitenboel volledig op de schop te gooien? Ontdek dan in dit artikel praktische tips om geld te besparen op tuinmeubelen.

© Pixabay.com

Kringloop

Ga eens naar vintage- of kringloopwinkel als je wilt besparen op tuinmeubelen of tuinaccessoires. Wat denk je namelijk van een oude Franse bistrosets, stapels steigerhout of vintage hekwerken bijvoorbeeld? Vintagevondsten en tweedehands parels besparen je namelijk niet alleen een hoop geld, maar voegen ook nog eens persoonlijkheid toe aan je tuin.

Uitverkoop

Nu de herfst in volle gang is, betekent dat ook dat tuinmeubelen in de aanbieding zijn. Dit wil zeggen: het is het perfecte moment om je slag te slaan en goedkope tuinstoelen of andere tuinmeubelen aan te schaffen. Zowel online als offline is de uitverkoop in volle gang. Je betaalt waarschijnlijk nog maar een fractie van de oorspronkelijke prijs.

© Pixabay.com

Ruilen

Zijn je huidige tuinmeubelen nog in goede staat, maar ben je er vooral op uitgekeken? Denk er dan eens over na om te ruilen met mensen in de buurt. Veel buurten hebben handige ruilpagina’s waarop dit zeer eenvoudig en overzichtelijk te doen is. Naast tuinmeubelen, kun je er wellicht ook planten, bloempotten of andere tuinaccessoires ruilen.

Opknappen

Als je een beetje handig bent, kun je zelf ook je huidige tuinmeubelen een opknapbeurt geven. Dit kan natuurlijk ook met je geruilde- of kringloopvondsten. Met een likje verf zien ze er weer uit als nieuw. Of vervang eens het tafelblad van je tuintafel. Online zijn er talloze originele, creatieve en doorgaans niet al te moeilijke do-it-yourselfs te vinden om je tuin een budgetvriendelijke opknapbeurt mee te kunnen geven.