Een kijkje in de wereld van mushrooms

Het gebruiken van mushrooms wordt al eeuwenlang gedaan door inheemse culturen die gevestigd zijn over de hele wereld. Het gebruiken van deze paddenstoelen wordt gedaan door hun sjamanistische en spirituele eigenschappen. Mushrooms zorgen ervoor dat je verbindingen in je bewustzijn, stemming en waarneming kunnen veranderen.

Tegenwoordig zijn psychedelische paddenstoelen ook steeds bekender in de Westerse wereld. Mensen staan namelijk steeds meer open voor het ontdekken van plantaardige producten die een invloed hebben op genezing en zelfontdekking. Kleine schimmels spelen hier namelijk een grote rol in.

© Pexels.com

Wat houden mushrooms in?

Mushrooms is ook wel een andere benaming voor psychedelische paddenstoelen. Je hebt ze vast ook wel eens voorbij horen komen als paddo’s. Paddo’s zijn een soort paddenstoelenzwammen die psychoactieve stoffen bevatten zoals psilocybine en psilocine. Psilocybine en psilocine zijn stofjes die zorgen voor verandering in bewustzijn, perceptie, stemming en in andere cognitieve functies. Vaak horen hallucinaties hier ook bij. Mushrooms zorgen ook wel voor een geestverruimende werking.

Psychedelische paddenstoelen wat houden de effecten in?

De effecten die mushrooms op iemand hebben, zijn afhankelijk van de dosis die ingenomen wordt, de mentale toestand van die persoon en de omgeving waarin de paddo’s worden ingenomen. De effecten die voorkomen kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën, namelijk fysiek, mentaal en emotioneel.

De lichamelijke effecten kunnen resulteren in misselijkheid, diarree, overgeven, een verhoogde hartslag en ook een verhoogde bloeddruk. Vergrote pupillen en veranderingen in de lichaamstemperatuur komen ook vaak voor. De lichamelijke effecten kunnen worden ervaren als mild en zijn meestal binnen een paar uur na inname van de paddo’s weer verdwenen.

© Pexels.com

De geestelijke effecten die kunnen worden ervaren zijn veranderingen in de waarneming, hallucinaties, beoordelingsstoornissen en geheugenverlies op korte termijn. Deze effecten kunnen positief maar ook negatief zijn. Voorbeelden van positieve geestelijke effecten zijn verhoogde creativiteit, spirituele inzichten en euforie. Aan de andere kant staan ook een aantal negatieve effecten. Dit zijn onder andere angst, waanideeën en paranoia. De mentale effecten zijn meestal op hun hoogtepunt binnen 2-3 uur en nemen daarna langzaam af.

De laatste soort effecten zijn de emotionele effecten. Ook deze kunnen zowel positief als negatief uitpakken. Positieve emoties zijn vreugde, liefde, en geluk. Aan de andere kant staan angst, verdriet of woede. De emoties die worden ervaren kunnen intens en overweldigend aanvoelen. Meestal bereiken deze effecten hun piek 3 tot 4 uur na inname. Ook deze nemen geleidelijk af in de loop van de volgende uren.