De handigste technologische snufjes voor in de fitnesszaal

Technologische ontwikkelingen veranderen onze maatschappij en de werking van bedrijven enorm. Ze bieden kansen voor verduurzaming, maar zorgen ook voor de mogelijkheid om gezonder of effectiever te leven en te sporten. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer technologische snufjes voor in de fitnesszaal die zorgen dat jouw sportprestaties omhoog gaan en je dit op een gezondere manier doet. In dit artikel vind je een aantal handige snufjes voor jou, maar ook voor de sportschool zelf.

De handigste technologische snufjes voor in de fitnesszaal
© Pixabay.com

Integrated Workplace Management Software

Een van de grootste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsvoering en onderhoud is de Integrated Workplace Management Software. Dit is een systeem dat zorgt dat onderhoud aan faciliteiten goed gemanaged kan worden. Vooral voor organisaties met grote fitnessruimtes, zwembaden en bijvoorbeeld sauna’s, kan deze software heel veel tijd en geld schelen. De IWMS maakt gebruik van sterke databases en sensoren. Begint die airco in de fitness langzaam minder te werken? Dan zal de IWMS dit al heel snel zien en een melding sturen. Ook is het hierbij mogelijk om dergelijke meldingen direct door te laten sturen naar de organisatie die deze airco voor je onderhoudt. Ditzelfde kan ook geregeld worden met de fitnessapparatuur en andere systemen. Hierdoor is een organisatie altijd ‘on-top-of-things’ en kunnen grote onderhoudskosten gemeden worden.

Metingen in de fitnessruimte

Een van de grote ontwikkelingen die je ziet bij fitnessruimtes is dat er gebruik wordt gemaakt van sensoren om allerlei leuke feitjes te meten. Wat is bijvoorbeeld het aantal mensen in de ruimte en hoe vaak komen dezelfde personen terug? Ook kan het heel motiverend zijn voor mensen om bijvoorbeeld het totaal aantal verbrande calorieën door die persoon te laten zien. Een scherm midden in de zaal kan tonen hoeveel calorieën men samen aan het verbranden is. Dit zijn leuke manieren om sporters te inspireren.

De handigste technologische snufjes voor in de fitnesszaa
© Pixabay.com

Muziek, hartmeting en bloeddruk in een

Het populairste technologische snufje dat sporters zelf zijn gaan gebruiken is het smart horloge of sporters horloge. Dit is een snufje dat niet alleen muziek kan afspelen, maar dat ook je hartslag in de gaten houdt en je bloeddruk meet. Hierdoor heb je constant een goed beeld van jouw ‘status’ en kun je meldingen krijgen als je hartslag of bloeddruk langere tijd te hoog zijn. Er zijn vermoedens dat de volgende generaties van deze horloges ook gekoppeld kunnen gaan worden aan de fitness apparatuur. Hierdoor communiceren deze met elkaar. Hierna kan een fitnessinstructeur op aanvraag een balans voor je printen waarin je ziet hoe jouw calorieverbruik verloopt, hoe je bloeddruk en hartritme zich aanpassen op je conditie en nog veel meer. Tot die tijd biedt dit systeem natuurlijk ook gewoon een heel handige feature: namelijk muziek en basis statistieken tijdens het sporten!

De ontwikkelingen zorgen voor een gezondere jij

Welke gadgets, sensoren of software je als organisatie of sporter nu ook kiest, de verbeteringen op dit gebied zijn non-stop en zorgen dat sporten steeds gemakkelijker en gezonder en leuker wordt. We kunnen ten alle tijden zien hoe ons lichaam er voor staat en een onderneming kan haar onderhoud van apparatuur beter timen door middel van een IWMS systeem dat in de toekomst steeds meer handige metingen kan doen. De handigste technologische snufjes voor in de fitnesszaal zijn dan ook ongelooflijk handig.