Ben jij al bekend met het Cambridge dieet?

Crashdiëten zijn er om snelle resultaten te boeken in plaats van succes op de lange termijn. Een duurzame afvalmethode is het dus zeker niet. Een door Britse biochemici ontwikkeld voedingsconcept moet nu blijvend effect hebben: het Cambridge Weight Plan. In dit artikel vertellen we er meer over.

© Pexels.com

Crashdiëten

Bij crashdiëten is het jojo-effect bij iedereen wel bekend: je verliest snel gewicht, en bereikt binnen no-time het gewenste streefgewicht, maar komt ook snel weer in kilo’s aan. Het gevolg hiervan? Je gaat weer een nieuwe poging doen om af te vallen.

Maar, zoals een recente studie suggereert, zou dat jojo-effect snel tot het verleden kunnen horen: een crashdieet met maaltijd vervangende producten hielp niet alleen mensen met overgewicht om aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen, maar zorgde er ook voor dat het gewichtsverlies na een jaar grotendeels behouden bleef. Het Cambridge Dieet is gebaseerd op dat je maximaal 810 calorieën per dag mag innemen, maar afhankelijk van je doel en caloriebehoefte kan je ook kiezen voor een dieetplan tussen de 500 en 1.500 calorieën per dag.

Ten opzichte van de normale dagelijkse behoefte van een volwassene (ongeveer 2000 kcal) is er dus sprake van een calorietekort. Dit moet resulteren in een snelle manier om overtollige kilo’s kwijt te raken.

© Pexels.com

Succes op korte termijn

Met het Cambridge Dieet kun je dus vrij snel kilo’s kwijtraken, maar het dieet moet wel bij je passen. Het dieet bestaat uit 7 stappen waarbij de maaltijdvervangers van het Cambridge dieet vooral bestaan uit shakes. Afhankelijk van de duur van het afvallen en je persoonlijke doel, kun je samen met een consulent van Orangefit bepalen bij welke stap je begint.

Volgens de maaltijdfabrikanten krijg je elke dag alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt en in de juiste verhoudingen, zodat je gezond afvalt. Sommigen zweren erbij, anderen willen er liever niets van weten. Afvallen door elke dag shakes te drinken en maaltijdrepen te eten is zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar het is een effectief, caloriearm dieet dat kan resulteren in een (blijvend) gewichtsverlies.