De voor- en nadelen van HR++ glas

Je hebt misschien al wel eens gehoord van HR++ glas. Steeds meer mensen kiezen ervoor en dat is niet voor niets. Het heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van dubbel glas en triple glas. Maar om een weloverwogen keuze te maken, wil je natuurlijk ook de nadelen weten. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van deze glassoort? Dat komt goed uit, want die lees je hier!

© Pexels.com

Waar staat de afkorting HR++ voor?

Voordat je de voor- en nadelen leest, is het goed om te weten wat HR++ glas is. HR is een afkorting voor hoog rendement. HR glas is erg goed geïsoleerd. De dubbele +, staat voor het aantal glas platen. Deze glassoort bestaat dus uit twee glasplaten. HR++ glas biedt een goede isolatiewaarde doordat de spouwruimte tussen de twee glasplaten gevuld is met edelgas. Bij regulier dubbelglas is de spouwruimte enkel gevuld met lucht. Het edelgas zorgt voor een betere isolatiewaarde dan lucht. Om het optimaal te isoleren is een zijde van het glas voorzien van een coat.

Optimale isolatiewaarde

Je kunt het misschien al wel raden, maar het grootste voordeel aan HR++ glas is de goede isolatiewaarde. In het algemeen geldt: meer glasplaten, hoe beter de isolerende werking. Bij HR++ is dit ook van toepassing, maar deze glassoort heeft nog iets extra’s. Door het edelgas in de spouwruimte en de coating, heeft het glas nog een betere isolerende werking.

Luchtdoorlaat

Glas met een goede isolatiewaarde klinkt natuurlijk als muziek in de oren, nu het gas erg duur is. Toch zitten er niet alleen voordelen aan HR++ glas. Doordat het HR++ glas weinig lucht en warmte doorlaat, is de kans groot dat er weinig frisse lucht binnenkomt. Dat is natuurlijk op te lossen door een raam open te klappen of een deur open te zetten, maar dat zorgt vaak voor een vervelende tocht. Hier is een oplossing voor bedacht. Om de tocht in huis te voorkomen, kun je kiezen voor een ventilatierooster boven het glas. Dit rooster kun je openzetten als je behoefte hebt aan frisse lucht en weer dichtklappen als het te koud wordt.

© Pexels.com

Laat je adviseren!

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van HR++ glas, kun je een weloverwogen keuze maken. Ben je enthousiast en denk je dat het een toevoeging is voor jouw woning? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant. GlasGigant heeft een ruim assortiment aan HR++ glas. Ook als je niet overtuigd bent door de voordelen van HR++ glas, ben je hier aan het juiste adres. Deze partij heeft namelijk ook een enorm aanbod aan andere soorten glas. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren.