Alles wat je moet weten over Microsoft windows 11 en Microsoft office 2021

Aan de slag met Microsoft windows 11

Het moderne besturingssysteem Microsoft windows 11 maakt de PC nog sneller en effectiever om mee te werken. Windows 11 is er ondanks dat windows 10 het laatste programma zou zijn toch nog uitgebracht. De gebruikersinterface is op een innovatieve manier vernieuwd. Op elk modern apparaat kan windows 11 worden geïnstalleerd.

© Pixabay.com

Windows 11 op je PC of laptop

Controleer eerst de systeemeisen van jouw apparaat. Windows 11 heeft weer nieuwe eisen ten opzichte van windows 10. Er kunnen bij oudere computers problemen zijn met dit nieuwe besturingssysteem zodat de upgrade niet kan worden uitgevoerd. Het systeem kan alleen op een 64 bits computer worden gezet. Voor de 32 bits varianten zal eerst de hardware een goede upgrade moeten ondergaan. Ook is het RAM werkgeheugen uitgebreid bij windows 11. De vrije ruimte op de schijf moet minstens 64gb bedragen om het besturingssysteem te kunnen gebruiken. Anders dan andere systemen welke een minimale vrije ruimte van 16gb vereisen.

De specificaties van windows 11

Alles ziet er nieuw, modern strak en fris uit qua interface. Overgangen lopen soepeler en animaties zijn nog fijner dan zijn voorganger. Elke actie die online plaats vindt is goed geïntegreerd in het windows 11 systeem. Widgets worden nu ook ondersteund. Deze kun je uitschuiven en plaatsen op de desktop. Ook Android apps werken goed met windows 11. Deze ondersteunende werking is nieuw. Je kunt dus dezelfde soort apps als uit de google playstore op jouw windows device installeren via de Amazon app store. Verder heeft het systeem een gestructureerde layout. Je kunt meerdere schermen naast elkaar openen. Ook kun je de schermen weer terug zetten als in de beginstand met de snap groups tool. Verder kun je nog talloze andere verassende functies verwachten.

Microsoft office 2021

Voor windows 11 kun je Microsoft office 2021 downloaden. Dit programma is voor zowel beroepsmatig als hobbymatig gebruik eigenlijk onmisbaar als je werkzaamheden op je computer verricht. Het programma is eenmalig aan te schaffen en dus niet meer als abonnement zoals voorheen. Je kunt zowel de professionele versie die uitgebreide functies heeft voor de kantoorklerk downloaden als de gewone home en student edition voor thuisgebruik. De meest uitgebreide zal over alle applicaties beschikken. Je kunt het programma zowel voor de MAC als voor windows computers aanschaffen.

© Pixabay.com

De verschillende applicaties

Office 2021 heeft weer de bekende programma’s voor elke kantoorgebruiker. Met office word kun je teksten schrijven en verslagen typen. Met excel werk je door middel van kolommen en wordt vaak gebruikt voor administratieve en financiële doeleinden. Hier worden lijsten gemaakt die je van elkaar kunt onderscheiden. Met powerpoint maak je presentaties. Hier kun je onder andere grafieken, afbeeldingen, teksten, video en geluidsopnames aan toevoegen. Met OneNote kun je notities opstellen en snelle zoekfuncties mee raadplegen. Outlook wordt gebruikt voor inkomende en uitgaande email en onder andere agenda’s. Met de Publisher tool kun je snel professionele en visueel aantrekkelijke publicaties opstellen. Met Acces kun je een database opzetten zonder dat je daar veel kennis voor nodig hebt. Je kunt hier ook onder andere pagina’s, rapporten en formulieren mee opzetten.

Windows 11 en Microsoft office 2021 zijn dus de ware toppers als het om een complete computer ervaring gaat. Je haalt hier het beste uit jouw digitale prestaties en kunt de meest moderne software installeren.