Vloeren in je garage of werkplaats? Een goed idee!

Professionele werkruimte

Heb je een professionele autogarage of een landbouwmechanisatie werkplaats? Dan wil je een goede en praktische werkplaats. Stel dat je net begint als ondernemer in de bovenstaande sectoren, dan kun je alles van te voren goed inrichten. Zo zijn goede werkbanken dan natuurlijk cruciaal. Deze moeten bijvoorbeeld op een praktische werkhoogte zijn.
Ook het gereedschap moet van goede kwaliteit zijn en divers qua assortiment, zodat je niet misgrijpt en alle klussen kunt uitvoeren. Ook moet je zaken als een luchtcompressor en olietappunten in orde hebben.

Maar de basis is misschien wel de vloer. Ze zeggen wel eens, je moet je zaak van onder af aan opbouwen.

© Pixabay.com

Vloeren voor garages en werkplaatsen

Een vloer in een werkplaats of garage moet aan een aantal criteria voldoen. De garagetegels moeten ten eerste makkelijk schoon te maken zijn. In dergelijke werkplaatsen komt het namelijk geregeld voor dat er olie op de vloer komt. Een gladde vloer is dan wenselijk zodat de olie niet overal tussen komt te zitten. Daarnaast moet de vloer ook weer niet te glad zijn zodat hij niet spekglad wordt op het moment dat er olie of water op komt. Wordt hij wel spekglad, dan is het risico op uitglijdende werknemers erg groot.

Uitstraling is ook belangrijk. Klanten moeten bij een blik in een werkplaats een frisse uitstaling zien. Goed schoonhouden van de vloer is dan ook belangrijk.

Welke vloeren zijn geschikt

Maar welke vloeren zijn dan geschikt en passen in het bovenstaande plaatje? Hiervoor willen we met name een soort uitlichten. Namelijk de PVC tegels. Er zijn PVC tegels speciaal ontworpen voor werkplaatsen Deze tegels zijn dan ook extra stevig en kunnen tegen een stootje. Ze kunnen tegen zware gewichten. Dit komt van pas als er zware auto’s in een garage op moeten staan of grote landbouw tractoren in een werkplaats. Daarnaast zijn ze voorzien van een antislip laag wat uitglijden doet voorkomen.

Een ander ideale eigenschap van deze PVC tegels is dat ze er zijn in een klik variant. Deze tegels kun je namelijk als een puzzel in elkaar leggen. Het grote voordeel daarvan is, dat als er toch een beschadiging optreed, je de beschadigde tegels er makkelijk uit haalt en er nieuwe in legt. Je hoeft niet de hele vloer aan te pakken en de ingreep is simpel en snel uit te voeren. Bovendien kun je dit makkelijk zelf doen en hoef je hier geen vloerenbedrijf voor in te schakelen.

© Pixabay.com

Veiligheid

Ben je Arbo technisch bewust bezig? Dan wil je wellicht op je werkplaats vloer bepaalde routes aangeven zoals looproutes en rijroutes van heftrucks. Dit kan eenvoudig met tegels waarop al een lijn staat. Zodoende kun je makkelijk aangeven waar bijvoorbeeld de heftrucks aan en af rijden. Dit maakt je werkplaats veiliger.

Heb je grote bewerkingsmachines in je werkplaats, dan kun je onder deze plek en om bijvoorbeeld een meter rondom deze machines een bepaalde kleur tegel leggen. Zodoende geef je aan dat dit een gevaarlijke zone is.