Tuinmeubelen: een investering waar je plezier van hebt

De zomer is nog lang niet ten einde. Met het warmer wordende klimaat kunnen we steeds langer en steeds vaker buiten zitten. Het is dan wel zo fijn als je een set tuinmeubilair hebt waar je lekker op kunt zitten. Bij Groenrijk Tilburg heb je een ruim assortiment aan tuinmeubelen. Neem snel een kijkje op tuinmeubelen Tilburg om het aanbod te ontdekken.

Tuinmeubelen een investering waar je plezier van hebt
© Tuinmeubels.nl

Tips bij het uitzoeken van tuinmeubelen
Er zijn een aantal punten waarmee je rekening moet houden bij het uitzoeken van een set tuinmeubilair. Hieronder een aantal tips op een rijtje:

1. Investering
Tuinmeubelen moet je zien als een investering. Het is immers een aankoop waar je jarenlang plezier van moet hebben. Ga dan ook niet voor de meest goedkope set. De kans is dan namelijk groot dat je de set binnen een paar jaar alweer moet vervangen. Dat is zonde van je geld.

2. Duurzaamheid
De keuze van het materiaal is ook heel belangrijk. De ene materiaalsoort gaat langer mee dan de andere. Kunststof gaat bijvoorbeeld heel lang mee, maar heeft ook weer niet echt een natuurlijke uitstraling. Je moet dus afwegen wat je belangrijker vindt. Rotan, riet en hout hebben wel een natuurlijke uitstraling en zijn vaak ook duurzaam en milieuvriendelijk. Vergeet ook steigerhout niet. De laatste jaren is dit een erg populaire materiaalsoort. Het kan een ‘beachy’ look geven.

3. Het design
Er zijn heel veel mooie sets tuinmeubilair te koop, maar laat je niet slechts verleiden door het uiterlijk. Probeer het vooral ook even uit. Het moet natuurlijk wel comfortabel zitten en liggen. Hierbij zijn ook de zittingen van het meubilair van groot belang.

Tuinmeubelen een investering waar je plezier van heb
© Tuinmeubels.nl

4. Bepaal het doel van uw tuinmeubilair
Er zijn loungesets, maar ook tuinsets. Bij een loungeset gaat het erom dat je lekker kan liggen en onderuitgezakt kan zitten. Het is ook fijn om hier lekker op te zitten, loungen en borrelen. Wil je liever je tuinset gebruiken om aan te eten? Dan is het wellicht handiger om voor een tuinset te gaan. Dan heb je een hoge tafel en stoelen met een ondersteunende rugleuning. Dat zorgt ervoor dat je wat comfortabeler kan zitten tijdens het eten. Als je gaat loungen, is een hoge tafel niet van groot belang.

5. Noteer hoeveel ruimte je hebt
Een set tuinmeubilair kan al snel veel ruimte in beslag nemen. Bereken daarom hoeveel ruimte je hebt. Als je dan in de winkel bent, kun je aan de hand van de opgemeten maten bepalen welke set in jouw ruimte past.

Soorten tuinmeubilair
Groenrijk Tilburg heeft diverse soorten tuinmeubelen in de aanbieding: lounge sets, dining sets, ligbedden, tuintafels, … De meubelen staan allemaal in de showroom van Groenrijk. Het is aan te raden om ze in de winkel te bekijken zodat je er ook even op kan zitten en het materiaal kan bekijken. Wil je de set toch liever online aanschaffen? Dat kan ook! Groenrijk Tilburg heeft een webshop.

Hopelijk tot gauw!