Zo haal je de natuur in huis

Wil je van meer groen genieten in je huis? Dan heb je geluk! Er zijn veel manieren om de natuur op die manier in je woning te halen dat je hele interieur één mooi geheel vormt met de natuur als centraal element. Hoe doe je dat nu precies? Hieronder krijg je een overzicht van enkele handige tips om je woning snel en gemakkelijk een natuurlijke indruk te geven!

Zo haal je de natuur in huis
© Pixabay.com

Haal de natuur in huis met de volgende 3 tips

De natuur in huis halen, daar is écht niet veel voor nodig. Met de volgende tips geniet je binnen de kortste keren van een woning die er gezellig natuurlijk uit ziet!

1. Meer planten en bloemen

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je best begint met wat bloemen en/of planten in je huis te plaatsen! Een mooi rij geurige bloemen op de vensterbank binnen, hangplantjes aan de muur en een mooi bos bloemen op tafel – het zijn slechts enkele voorbeelden. Planten en bloemen zijn niet duur, maar ze geven wel meteen iets extra aan je interieur.

Het beste kies je voor je planten en bloemen die niet alleen lang meegaan, maar ook goed bij je interieur passen. Rozen geven je woning bijvoorbeeld een levendige indruk, terwijl groene planten dan weer voor extra gezelligheid zorgen. Stem daarbij de kleur van de planten af op de kleur van je muren, meubilair, enzovoort, om het plaatje compleet te maken!

2. Gebruik de juiste kleuren in je woning

Daarbij kan je de natuurlijk uitstraling van je woning nog versterken door voor de juiste kleuren te kiezen. Groen is een logische keuze, maar ook bepaalde tinten bruin en beige kunnen. Ga bijvoorbeeld voor sierkussens met natuurlijke patronen of afbeeldingen van planten en bloemen en breng gelijkaardige kleuren ook terug in de muur, decoratie,…

Zo haal je de natuur in hui
© Pixabay.com

Natuurlijk is het niet nodig om je hele woning opnieuw te schilderen, gewoon zodat die natuurlijker oogt. Wat je wel kan doen is bepaalde accenten in je interieur brengen, zoals groene kadertjes, lampen met een rieten kap en andere natuurlijke elementen!

3. Nog meer natuurlijke elementen

Hoewel planten en bloemen een vanzelfsprekende uitbreiding zijn van je interieur kan je ook een stapje verder gaan en andere zaken toevoegen. Denk maar aan een bosje takken dat je met een mooi lint samenbindt en boven de open haard hangt. Of waarom maak je geen verzamelhoekje met allerlei natuurlijke elementen, zoals schelpen en stukjes gedroogd mos? Het zit ‘m in de details, en dergelijke natuurlijke elementen maken je interieur helemaal af!

Haal het beste uit je interieur met natuurlijke elementen

Bovenstaande tips geven je al een duidelijk beeld op wat je kan doen om de natuur in huis te halen. Het gaat hierbij echter niet enkel om het gebruik van meer natuurlijke elementen, planten en bloemen, maar ook het creëren van een mooi geheel. Om dat te doen is het belangrijk dat je kijkt naar de huidige look en feel van je woning en op basis daarvan het interieur uitbreidt met de juiste zaken.

Een woning waar veel natuurlijke elementen in te vinden zijn, is hoe dan ook gezelliger, oogt stijlvol en daarbij maakt het je huis ook nog een stuk gezonder. Er zijn kortom geen redenen om je creativiteit niet de vrije loop te laten en je woning om te toveren tot een natuur-paradijs!