Waarom kies je voor een traplift huren?

Traplopen is voor de meeste mensen vanzelfsprekend, maar helaas gaat het niet bij iedereen van harte. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verminderde mobiliteit doordat je ouder wordt, maar misschien ben je ook herstellende van een operatie of ongeluk. Om veilig boven en beneden te komen, biedt een traplift uitkomst. De meeste mensen denken dat zij zo’n lift moeten kopen, maar je kunt er ook eentje huren. In deze tekst vertellen wij je wanneer huren interessant is.

Waarom kies je voor een traplift huren
© Pixabay.com

Je kunt nog niet terecht in een verzorgingstehuis
Als ouderdom de oorzaak is van je verminderde mobiliteit, sta je misschien op de nominatie om te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Omdat de wachtlijsten hiervoor behoorlijk lang zijn, kun je hier vaak niet direct terecht. Wil je in de tussentijd in je huidige woning blijven wonen? Dan kan het huren van een traplift uitkomst bieden. Zo’n lift draagt bij aan je onafhankelijkheid, want je kunt zelfstandig van boven naar beneden en andersom. Zodra je bericht hebt gekregen dat je in het verzorgingstehuis terechtkunt, geef je dit door en wordt de traplift weer gedemonteerd.

Ideaal voor korte(re) periodes
Word je binnenkort geopereerd aan je onderlichaam? Dan wordt het je misschien afgeraden om de aankomende periode trap te lopen. Als je normaal gesproken boven slaapt, kan dit lastig zijn. Je kunt in dat geval op de bank slapen, maar dit is niet ideaal. Daarom ga je misschien op zoek naar een traplift. Omdat trapliften nogal duur zijn, zet je dit idee mogelijk al snel weer uit je hoofd. Zonde, want je kunt tijdens je herstelperiode een traplift huren in plaats van kopen. Je geeft aan tot wanneer je de traplift nodig hebt en betaalt alleen voor deze periode. Aan het einde van de huurperiode wordt de lift weer opgehaald, waardoor je er niet voor altijd aan vastzit.

Geen grote investering nodig
Veel mensen denken dat een traplift huren alleen interessant is als je dit hulpmiddel voor kortere tijd nodig hebt. Toch kun je hier ook voor kiezen als je structureel een traplift nodig hebt. Wie zo’n lift koopt, moet immers een groot geldbedrag investeren. Een traplift kost namelijk al snel een paar duizend euro. Heb je dit geld niet liggen? Overweeg er dan eentje te huren. Je betaal dan een bedrag per maand voor de traplift, waardoor je geen grote investering hoeft te doen. Kijk eventueel ook eens naar een tweedehands traplift, want hier betaal je minder voor dan voor een nieuwe.

© Pixabay.com

Praktisch alles is bij de huurprijs inbegrepen
Een laatste reden waarom een traplift huren interessant is, is omdat alles bij de huurprijs is inbegrepen. Zo hoef jij je zelf bijvoorbeeld niet te bekommeren om de installatie, want dit wordt gedaan door professionele en ervaren monteurs. Dit geldt ook voor demontage. Hiervoor hoef je enkel te bellen aan het einde van de huurperiode. De traplift wordt vervolgens op korte termijn gedemonteerd, waarna je de trap weer kunt gebruiken. Onderhoud van de traplift zit overigens ook bij de prijs in als je voor huren kiest.