Waarom kan je hoofdpijn krijgen van geurstokjes?

Geurstokjes kunnen een aangename geur in huis verspreiden. De houten of bamboe rietjes zet je in een soort glas waarin geurolie zit. Deze olie dringt door tot de houten of bamboe rietjes en zorgen voor een fijne geur in bijvoorbeeld de woonkamer. Maar toch is het ook heel goed mogelijk dat je hiervan hoofdpijn krijgt. Hoe dit kan leggen we je hieronder graag nog verder uit.

© Pexels.com

Een heerlijke geur of toch niet

Ieder individu is anders. Maar goed ook anders zou de wereld er maar eentonig en misschien wat saai uitzien. Dit geeft ook aan dat niet iedereen dezelfde geuren lekker vindt ruiken. Sterker nog het is heel goed mogelijk dat je van een bepaalde geur echt hoofdpijn krijgt, omdat deze je zo tegenstaat. Je reageert er dan hoogstwaarschijnlijk ook wat overgevoelig op met je neus.

Blijf je dan te lang in de ruimte waar een voor jou onprettige geur hangt dan kan je daardoor daadwerkelijk stevige hoofdpijn krijgen. Heel vervelend er zijn ook mensen die van een bepaalde geur die tegenstaat echt misselijk worden. Je kan om die reden ook echt hoofdpijn krijgen van geurstokjes.

Kies geurstokjes in een geur die voor jou heel aantrekkelijk is

Reageer je regelmatig wat overgevoelig op bepaalde geuren en ontstaat daardoor een stevige hoofdpijn? Dan moet je even zoeken naar geurstokjes in een geur die voor jou aantrekkelijk overkomt. Gelukkig zijn er verschillende soorten geuren verkrijgbaar als het om geurstokjes gaat. Soms moet je ook gewoon even thuis wat uittesten om te ontdekken wat voor jou persoonlijke een fijne geur is. Heb je die gevonden dan zorgen de geurstokjes met deze specifieke prettige geur voor een nog fijnere ontspannen sfeer in huis.

Wat kan je doen als je hoofdpijn krijgt van geurstokjes?

Stel er staan geurstokjes in je woonkamer en je merkt al gelijk dat de geur niet prettig overkomt en je voelt dat er een stevige hoofdpijn op komt zetten. Heel vervelend. Wat je dan kan doen is zo snel mogelijk de geurstokjes uit de ruimte verwijderen. Als het kan zet je een raam open zodat er frisse lucht kan circuleren in de ruimte. Zakt de hoofdpijn niet? Ga dan zelf even naar buiten loop een klein rondje in de frisse buitenlucht.

© Pexels.com

Met een beetje geluk raak je dan die onprettig geur kwijt uit je reukorgaan. Mocht dit toch niet voldoende helpen dan kan je altijd daarna nog een paracetamol nemen en veel water drinken. Dit laatste helpt overigens ook als je echt misselijk bent geworden van de geur. Zakt de misselijkheid niet? Dan kan je eventueel ook nog een beetje cola drinken. Zodat je snel weer van het misselijke gevoel en de hoofdpijn af bent.