Verschillende tegel legverbanden voor in jouw badkamer

Bij het uitzoeken van je nieuwe badkamer kies je niet alleen de tegels uit, maar ook de manier waarop ze gelegd gaan worden. Dit wordt ook wel het legverband genoemd. Er zijn veel verschillende legverbanden waar je uit kunt kiezen, elk met een eigen stijl en uitstraling. We benoemen hieronder de meest populaire legverbanden. Je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan een van onze Sani4All winkels, waar je deze verbanden in het echt kunt komen bewonderen.

© Pexels.com

Recht verband

Het recht verband is een eenvoudig en strak verband waarbij de tegels recht op elkaar worden gelegd zonder overlapping. Door de strakke uitstraling van dit verband zien we het vooral terug bij badkamers met een moderne stijl. Naast dat dit verband dus een rustige en strakke uitstraling heeft, is het ook eenvoudig te leggen. Zeker als je besluit de badkamer zelf te monteren, is dit wel zo fijn!

Halfsteensverband

Dit verband wordt vaak gebruikt bij het metselen van huizen, daarvan kun je het dus ook herkennen. Bij een halfsteensverband worden de tegels dus op de helft van de tegel eronder gelegd. Het zorgt voor een wat meer rustieke uitstraling dan het rechte verband. Vooral bij landelijke en robuustere badkamers zien we vaak dat er voor dit verband gekozen wordt.

Wildverband

Als je graag voor een wat meer speelse uitstraling wil gaan, dan is het wildverband echt iets voor jou. Bij dit verband worden er vaak verschillende afmetingen tegels gebruikt welke in een bepaald patroon geplaatst worden. Je kunt zelf de volgorde en dus het patroon van het verband bepalen. Vooral bij landelijke badkamers is dit een populaire keuze, het creëert namelijk een natuurlijk effect.

Visgraat & Hongaarse punt

Het visgraatpatroon en de Hongaarse punt mogen we natuurlijk niet vergeten. Beide zijn de laatste jaren enorm populair. Bij het visgraatpatroon worden rechthoekige tegels in een V-vorm gelegd. Het zorgt voor een warme en klassieke uitstraling. De Hongaarse punt lijkt erg op het visgraatpatroon, maar is toch net even anders. Bij dit verband worden er tegels gebruikt met schuine hoeken, deze schuine hoeken worden tegen elkaar geplaatst. Dit patroon is net wat speelser dan de visgraatpatroon.

© Pexels.com

Honinggraad

Dit legpatroon wordt voornamelijk voor hexagon tegels gebruikt, deze kun je ook eigenlijk niet in een ander verband leggen. De hexagon tegels worden met de rechte kanten tegen elkaar gelegd, waardoor er dus een soort honinggraad ontstaat. Vandaar de naam honinggraadverband. Wil je graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op www.sani4all.nl