Dit zijn de meest populaire domotica-systemen

Wat een domotica-systeem precies is, is de afgelopen jaren bij steeds meer Nederlanders bekend geworden. Onder domotica worden systemen verstaan waarmee apparaten op afstand, via een app of device, te bedienen zijn en ook onderling aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kun je bijvoorbeeld via een smartphone of app de verwarming instellen. Of door tegen de telefoon te praten, muziek aanzetten van Spotify. Domotica systemen verbinden zo slimme apparaten in huis en vormen daarmee een cruciaal onderdeel van smart home systems. Maar wat zijn op dit moment de populairste domotica in Nederland? We hebben een top 7 samengesteld van de meest populaire domotica-systemen van dit moment.

Dit zijn de meest populaire domotica-systemen
© Pixabay.com

1. Google Home

Steeds meer mensen die slimme apparaten willen verbinden, ontdekken het domotica systeem Google Home. Google Home staat bekend als een makkelijk bruikbare en eenvoudig toegankelijk systeem om domotica te gebruiken. Google Home biedt onder meer diverse slimme, op afstand of met je stem bedienbare speakers aan, zoals de Google Home Max of de Google Home Mini. Gaaf is verder de geavanceerde Google Nest Hub, die antwoord geeft op al je vragen, je bij alles helpt en verder uit te breiden is met een scherm.

2. Homey

De domotica van het merk Homey kenmerkt zich door de grote veelzijdigheid aan apparaten die op een slimme manier gekoppeld kunnen worden. Homey is uniek omdat de app van dit smart home systeem, dat zowel verkrijgbaar is voor Apple als Android, meer dan 50.000 apparaten ondersteund en onderling kan koppelen. Welke merk apparaat je hierbij gebruikt is niet echt relevant, omdat Homey meer dan 1000 merken ondersteunt. Gebruikers koppelen, producten instellen en apparaten en functies op elkaar afstellen doe je met Homey in een handomdraai.

3. IKEA TrÅdfri

De domotica van IKEA TrÅdfri is populair vanwege de scherpe prijs van de smart home producten van dit merk. Gebruik je IKEA TrÅdfri, dan kun je de verlichting, rolgordijnen en elektronische apparaten op allerlei manieren aan elkaar verbinden. De slimme domotica van IKEA, zoals verbindingshubs, versterkers en verlichtingspanelen, zijn scherpgeprijsd en gemakkelijk te bedienen. Draadloze wifi speakers, opladers, bewegingssensoren voor verlichting: het zijn slechts enkele aspecten van de domotica collectie van IKEA TrÅdfri.

Dit zijn de meest populaire domotica-systeme
© Pixabay.com

4. Fibaro

Het domotica merk Fibaro wordt gewaardeerd vanwege het feit dat dit domotica-systeem goed samenwerkt met uiteenlopende merken en smart home apparatuur. De slimme apparaten en accessoires van Fibaro bestaan uit onder meer slimme stekkers die energiezuinig zijn, geavanceerde en zuinige rookmelder, beveiligingsapparatuur, verlichting en speakers. Maar ook voor bewegingssensoren, handige schakelaars en andere smart home producten ben je bij Fibaro aan het juiste adres. Fibaro is dan ook een topmerk dat in de wereld van de domotica maar weinig echte concurrentie heeft.

5. KlikAanKlikUit

Zoek je een voordelige domotica merk dat aan al je wensen voldoet én gemakkelijk in gebruik is? Dan is KlikAanKlikUit een optie voor jou. Het merk KlikAanKlikUit is vooral gespecialiseerd in het efficiënt en gemakkelijk beveiligen van je huis, waarbij je op afstand alles, via een geavanceerde app, goed in de gaten kunt houden. Maar ook voor draadloze deurbellen, handige schakelaars, energiezuinige verlichtingsschakelaars en soortgelijke producten kun je bij KlikAanKlikUit terecht. Een topproduct uit de collectie van KlikAanKlikUit is het handige Octopus Internet Control System. Dit domotica snufje is ideaal om je internet vanuit huis centraal te regelen en diverse apparaten en functies met elkaar te koppelen.