Zorg voor rust in de badkamer

De badkamer wordt steeds meer ingericht als een leefruimte. De ruimte wordt niet alleen gebruikt voor de dagelijkse wasbeurt, maar is ook een ruimte om te ontspannen. Na het werk in een warm bad of een fijne verkwikkende douche.

© Pixabay.com

Maak sfeer door meubels en licht

De inrichting van een badkamer wordt bepaald door het sanitair. Om meer sfeer te bereiken zijn er wastafelmeubels en kasten. Houten meubels geven keramiek een andere uitstraling. Hout zorgt voor een contrast met doorgaans wit sanitair. Ook verlichting heeft een belangrijke functie. In plaats van uitsluitend een plafondlamp kan door indirect licht een warme sfeer worden bereikt. Met de juiste lichtkleur wordt een badkamer meer dan uitsluitend een natte ruimte. Ook accessoires zoals een spiegel bepalen de uitstraling. Een ronde of rechthoekige spiegel heeft een eigen look.

Grote tegels zijn de trend

Ook de keuze van de tegels dragen bij aan de beleving van de ruimte. Het is niet alleen de kleur, maar ook de tegelmaat is belangrijk. De meest gangbare maten zijn 45 bij 45 of 60 bij 60 cm. Een grote tegel maakt een ruimte optisch ruimer en oogt strakker. Een kleinere tegel zorgt voor een speelser effect. De trend is in ieder geval grote wandtegels en vloertegels met weinig voegen. Om toch een apart effect te krijgen, wordt één wand met een andere maat tegels betegeld. Voor de vloer zijn er ook andere mogelijkheden zoals PVC, hout of een gietvloer.

© Pixabay.com

Wit hoeft niet steriel te zijn

Een badkamer hoeft niet uitsluitend wit te zijn. Wit sanitair laat zich uitstekend combineren met grijs of zwart. Een kleur bepaalt in grote mate de beleving van een ruimte waarbij lichte kleuren zorgen voor rust. Voor de vloer kan het beste gekozen worden voor een donkere kleur die contrasteert met het sanitair en de wandtegels. Een lichte tegel is met name geschikt voor de kleinere badkamer. Wit is er in vele nuances waardoor een badkamer geen steriele ruimte hoeft te worden

Bij accessoires zoals kranen en handdoekrekken is zwart erg populair geworden. Ook een contrasterende kleur van de radiator kan een mooi effect opleveren. Hetzelfde geldt voor de kleur van handdoeken en vloerkleed.