Wat is een eco-matras?

Mogelijks heb je wel eens gehoord van een zogeheten eco matras, ook wel natuurlatex matras eco genoemd. Eco-matrassen zijn speciale soorten matrassen, die op een aantal punten verschillen van standaard matrassen. Wat maakt dit soort matrassen zo speciaal in vergelijking met andere soorten? Welke kenmerken hebben eco-matrassen zoal? En wat zijn de voordelen van dit type matrassen?

Wat is een eco-matras
© Pixabay.com

Wat is dat precies: een eco-matras?

Eco matras is een afkorting van ecologische matras. Koop je een eco matras op maat of een eco matras baby, dan kies je voor een matras die gemaakt is van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Eco-matrassen worden om die reden ook wel natuurlatex matrassen of natuurmatrassen genoemd, omdat ze bestaan uit milieuvriendelijk materiaal. Dit betekent overigens in Nederland niet per se dat er geen synthetisch rubber in een natuurmatras zit. Het is bij ons vereist dat minimaal 40 procent van de matras uit natuurlatex dient te bestaan om zo genoemd te mogen worden. Vrijwel elke eco matras 90×200 of matrassen in andere maten bevatten echter meer natuurlatex dan dit percentage. Het meest voorkomende type matras naast een natuurlatex matras eco, is de matras die is vervaardigd uit synthetische chemische latex. Verder komen er ook nog mixvormen voor tussen natuurlatex en synthetisch-chemisch vervaardigde latex matrassen. Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar welke voordelen hebben eco-matrassen allemaal te bieden?

Materiaal dat voor 100 procent natuurlijk is

Een van de grootste voordelen van een eco matras op maat is het gegeven dat deze matrassen 100 procent natuurlijk zijn. Een voorbeeld van een merk dat dit garandeert is Una. Naast 100 procent natuurlijke materialen, heb je bij aankoop van een Una-matras van natuurlatex ook de garantie op volledig onafhankelijk biologisch gecertificeerd latex en katoenen tijk. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor chemische stoffen, is een ecomatras prettig. De matrassen zijn namelijk volledig vrij van bijvoorbeeld petroleum en microplastic. Dat is natuurlijk aangenaam. Minstens zo prettig als het feit dat een matras van natuurlatex een duurzaam en klimaatvriendelijk product is.

Wat is een eco-matra
© Pixabay.com

Zelf de stevigheid van het matras aanpassen

Een ander voordeel van een eco matras op maat is dat je als gebruiker zelf de matras kunt verstellen. Op die manier kan de stevigheid aangepast worden en kan er nog comfortabeler op de matras gelegen worden. Dit is onder meer praktisch als je een eco matras baby gebruikt. Door de natuurlatex matras te verstellen in de meest comfortabele positie, kun je het je kleine baby (bijvoorbeeld als hij of zij last van krampjes heeft) zo aangenaam mogelijk maken.

Voordelig geprijsd & ruim assortiment

Matrassen van natuurlatex, zoals van het topmerk Una, zijn voordeliger dan veel mensen denken. Zeker gezien de lange levensduur van dit soort matrassen is de aankoop van een eco matras een goede investering, waar je op langere termijn veel plezier van gaat beleven. Daar is er een ruime keuze aan modellen en soorten. Bekijk nu alle matrassen in het assortiment en koop makkelijk en voordelig in de webshop!