De 3 beste alarmsystemen van 2021

Dagelijks zijn er meer dan 100 inbraakpogingen per dag in Nederland. Zeker op het moment als de donkere dagen in het vooruitzicht liggen neemt dit aantal steeds verder toe. Door dit hoge aantal inbraken is er grote markt voor alarmsystemen op gang gekomen. Vaak zijn deze systemen ook te koppelen met smart home producten. Zo kun je altijd en overal je huis in de gaten houden. Er zijn een hoop punten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een alarmsysteem. Wij zetten alvast de drie beste varianten voor je op een rij.

De 3 beste alarmsystemen
© Pixabay.com

Somfy Home Alarm + Indoor Camera

Het populairste alarmsysteem wat je op dit moment in Nederland kan aanschaffen is de Somfy Home Alarm met Indoor Camera. Met dit complete pakket kun je jouw woning tot een onmogelijke uitdaging voor inbrekers maken. Het pakket begint met het basisstation, deze zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar verbonden worden. Met de IP camera kun je altijd en overal heel gemakkelijk zicht krijgen op je woonkamer. Op het moment dat je een melding op je app krijgt dat er bij één van de drie magneet strips een beweging is gedetecteerd kun je direct in je woonkamer kijken of alles nog veilig is. De bewegingssensor kan je daarnaast ook waarschuwen als er een verdachte beweging is in je huis. Grote voordeel van deze sensor is dat hij geen huisdieren detecteert. Alles tot ongeveer 25 kilo zal de sensor namelijk niet opmerken. Naast de twee meegeleverde afstandsbedieningen krijg je ook nog een sirene meegeleverd. Gaat het alarm bij jouw af dan zal er een alarm klinken van 90 decibel. Dit alarm zorgt bij de inbrekers uiteraard voor paniek, hierdoor is de kans groot dat ze zullen vluchten. Met de Somfy Home Alarm met Indoor Camera heb je dus direct een complete pakket in huis.

De 3 beste alarmsysteme
© Pixabay.com

Gigaset All You Need Alarm Box

Een goedkoper alternatief ten opzichte van de Somfy Home Alarm is de Gigaset All You Need Alarm Box. Het pakket is iets minder uitgebreid, maar biedt alsnog een goede bescherming voor een veilig huis. Uiteraard is het basisstation bij dit model ook meegeleverd. Vanaf het basisstation koppel je de camera, bewegingssensor en magneetcontact. Met de camera sla je gelijk het beeldmateriaal op in de cloud. Zonder abonnement kun je maximaal 30 seconden opnemen die tot twee dagen in de cloud beschikbaar is. Wil je het langer bewaren of meer opnemen dan zal je een abonnement af moeten sluiten.

Home8 Beveiliging Startpakket

Tussen de Somfy en de Gigaset bevindt het Home8 Beveiliging Startpakket zich. Met dit product haal je net zoals bij de Somfy een compleet pakket in huis. Dit pakket bestaat uit een basisstation, camera, sirene, opslagmedium, twee magneetcontacten, afstandsbediening en een bewegingsmelder. Deze zijn makkelijk te installeren en werken praktisch hetzelfde als de andere systemen op de markt. Het grote voordeel van het Home8 Beveiliging Startpakket is dat het beeldmateriaal tot wel 30 dagen in de cloud beschikbaar blijft. Je hebt dus een grote service bij het gratis pakket.