Zelf je game PC bouwen in 3 stappen

Eindelijk zijn al je game componenten binnen. Nu is het dus een kwestie van zo snel mogelijk aan de slag gaan om je game PC te bouwen zodat je snel games kan spelen. Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om je game PC goed, professioneel en stevig in elkaar te zetten. Het is belangrijk dat je de stappen goed volgt omdat de volgorde zeer belangrijk is. Ben je benieuwd hoe je een game pc precies bouwt maar heb je nog geen componenten? Of weet je niet waar je precies moet beginnen? Bekijk hier de webshop met meer informatie over het bouwen van een game PC en voor onderdelen van de pc zelf. Een game pc zelf samenstellen is namelijk niet zomaar wat! 

© Pixabay.com

Wees geaard en let op het moederbord

Ten eerste is het ontzettend belangrijk dat je een anti statistische armband draagt. Het kan namelijk voorkomen dat je onderdelen van je game PC schade oplopen wanneer deze een statische schok krijgen. Zorg er dus voor dat je een armband draagt waarbij je een klem kan bevestigen aan een geaard voorwerp. Op deze manier kun je veilig aan de slag gaan. Hierna is het de hoogste tijd om het grootste gedeelte buiten de behuizing in te bouwen. Zo kun je de processor bijvoorbeeld op het socket van je moederbord plaatsen. Leg de processor zo neer dat de pijltjes rechtsboven op jouw socket liggen. Wanneer je het hendeltje van je moederbord weer sluit, heb je de cpu goed geïnstalleerd. Hierna is het tijd voor het werkgeheugen.

Het werkgeheugen de HDD’s en SSD’s

Het is belangrijk dat je bij deze stap de gleuf van het geheugenslot goed overkomt met de pinnetjes van de welbekende RAM module. Klinkt het schakelaartje omhoog? Dan is het goed geïnstalleerd. Hierna is het tijd om het moederbord in de behuizing te plaatsen. Daarna moet je de processorkoeler en de fans plaatsen. Het is belangrijk om de vrije beugel aan de zijkant te gebruiken bij het plaatsen van HDD’s. Wees wel op je hoede! Zorg ervoor dat je eerst de stroomkabel zelf en de kabel SATA aan de schijf vast sluit. Dit moet je doen voordat je deze in de beugel zelf zet. Deze actie zorgt er namelijk voor dat het manoeuvreren makkelijker gaat. Een SSD is verkrijgbaar in maar liefst drie verschillende soorten.

© Pixabay.com

Een videokaart, computer voeding en opstarten

Nu ben je bijna klaar met het in elkaar zetten van je eigen game PC. Hoewel het einde in zicht is, zijn de laatste paar stappen zeker ook heel belangrijk is. Je moet namelijk een grafische pracht van jouw pc voor gaming aanschaffen; de videokaart. De videokaart moet op het, eerder genoemde, moederbord geplaatst worden. Je klikt de videokaart als het ware in dit moederbord.Hierna is het de bedoeling dat je ook de voeding op zijn plek klikt. Na deze stappen heb je natuurlijk een aantal stekkers door elkaar liggen. Zorg ervoor dat je deze stekkers goed verdeeld onder de verschillende componenten. Dan heb je later bij technische storingen een goed overzicht. Nu is het een kwestie van je game PC opstarten!