Haal je de lente in jouw slaapkamer met deze tips       

Tijdens de donkere, koude en regenachtige dagen wil je niks liever dan een mooie wandeling kunnen maken met wat zonlicht op je gezicht. Nog even en dan is het weer zover. De lente is onderweg. De lente is de tijd van vernieuwing en verjonging. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw slaapkamer. Haal alles aan de kant en geef jouw kamer een make-over. Alle winterse kleuren en dikke materialen gaan eruit en warme en vrolijke prints erin. Wil je weten hoe je de lente in jouw slaapkamer haalt? Laat je inspireren met deze blog!

© Pexels.com

Bloemen

Als je denkt aan de lente, dan denk je aan de frisse geuren van bloeiende bloemetjes. Bloemen mogen in jouw interieur dan ook absoluut niet ontbreken. En het leuke is, dat je verschillende bloemenprintjes met elkaar kunt combineren. Laat de lelietjes van dalen terugkomen in een vrolijk behang of gordijn. Of kies een vrolijk vloerkleed uit met een patroon aan tulpjes. Natuurlijk staan echte bloemen ook prachtig in de slaapkamer. Zo geniet je ook van de overheerlijke bloesemgeuren.

Natuurlijke kleuraccenten

De natuur is een ware inspiratiebron voor de lente. Het opnemen van natuurlijke elementen als hout, steen of bamboe zorgt voor een gevoel van warmte en rust aan jouw slaapkamer. Overweeg bijvoorbeeld om een houten nachtkastje naast jouw bed neer te zetten. Speel daarnaast met gewaagde kleuraccenten. Dit kan zo simpel zijn als het verwisselen van je kussens met een vrolijke en heldere tint. Of hang een mooi kleurrijk kunstwerk op aan de slaapkamermuren. Je kunt het zo gek niet maken.

© Pexels.com

Vervang je beddengoed

Nu het zonnetje wat meer op begint te komen en de temperatuur toeneemt, moet je er natuurlijk niet aan denken om onder het dikke winterdekbed te blijven slapen. Ben je op zoek naar een nieuw luchtig dekbedovertrek 200×200 voor jouw tweepersoonsbed? Zorg dan dat het gemaakt is van ademende materialen. Linnen en katoen zijn prachtige materialen om je koel en comfortabel te houden als het weer warmer wordt. Zoek naar kleuren en patronen die helder en vrolijk ogen, zoals pastelroze en pastelgroene tinten. Ook hier zal een vrolijk bloemenprintje goed passen. Experimenteer met verlichting
De juiste verlichting kan een enorm verschil maken in de sfeer van je slaapkamer. Een paar sfeerlampen in de slaapkamer brengen veel meer uitstraling dan harde en lichte ledlampen. Experimenteer met verschillende soorten verlichting om te zien wat voor jou het beste werkt. Kies je voor een prachtige staande lamp of houd je het klein en volstaan een paar leuke kaarsjes? Waar je voorkeur ook naar uit gaat, zorg dat de lampen een natuurlijk en licht uiterlijk hebben om meer licht in de kamer te creëren.